De voordelen van een foam roller

De voordelen van een foam roller

Foam roller

Een foam roller is een lichtgewicht cilindervormige buis. Deze buis is gemaakt van samengeperst schuim. Je kan deze roller gebruiken voor verschillende doeleinden. Maar het belangrijkste is om de voordelen van een foam roller te benoemen. Wat is de functie van een foam roller en wat is het voordeel ervan als je deze gebruikt?

Waar wordt een foam roller doorgaans voor gebruikt?

De foam roller is uitermate geschikt om over de huid te rollen. Door een beetje stevig te rollen zorg je voor een flinke druk op spieren en de daar bij behorende weefsels. Dit helpt en zorgt ervoor dat de knoop of knopen na een tijdje uit je spieren verdwijnen. Je rolt er op deze manier echt de afvalstoffen uit,

Perfect voor zelf massage

Een van de voordelen van een foam roller is dat je jezelf er een massage mee kan geven. Stel je zit door het thuiswerken uren achter je laptop te werken en je krijgt nek of rugklachten. Van dit soort klachten wil je zo snel mogelijk af. Wellicht heb je wat stijve, gespannen en verkrampte spieren. Door de foam roller te gebruiken merk je dat je spieren weer wat meer ontspanning krijgen. De pijn in je nek of rug verminderd of verdwijnt. Ideaal want je hoeft niet aan een je partner, kinderen of huisgenoten te vragen of ze je rug even willen masseren. Het voordeel is dat je het op deze manier met de foam roller gewoon zelf kan doen.

Ook ideaal voor een goede warming-up

Grote kans dat je regelmatig iets van of aan sport doet. Dan weet je ongetwijfeld ook hoe belangrijk een geode warming-up is voor je lichaam. Met een goede warming-up kan je veel beter resultaten behalen. Doe voor je gaat hardlopen, fietsen, fitness of andere sporten altijd een warming-up en gebruik daar ook eens de foam roller voor. Met de roller maak je de spieren in je lichaam goed los. Bovendien verhoogt je ademhaling en hartslag hier ook al een beetje door. Dit is heeft een enorme positieve werking. Je bent namelijk zoal een beetje opgewarmd voor je aan de echte sportoefeningen of trainingen gaat beginnen. Je hoeft hiervoor maar hooguit tien minuten met de foam roller aan de slag te gaan.

Vergeet de cooling down niet

We hadden het net over het voordeel van een foam roller bij de warming -up. Maar uiteraard kan een foam roller ook goed van pas komen bij de cooling down. Met een foam roller kan je helpen om de vermoeidheid er als het ware uit te rollen. Daarnaast is het ook fijn dat het helpt om stijve en gespannen spieren na het sporten te voorkomen. Je kan dit ook zelf een keer uitproberen. Een cooling down zonder gebruik van een foam roller of juist andersom een cooling down met een foam roller. Dan ga je echt merken dat het gebruik van een foam roller een heel positief verschil maakt. Je spieren voelen minder stijf, vermoeid en gespannen aan.

Een ander voordeel is dat je met een foam roller je oefeningen wat zwaarder of moeilijker kan maken

Wil je jezelf wat meer uitdagen of wil je gewoon de oefeningen of trainingen die je doet wat zwaarder gaan maken? Ook daar is een foam roller heel geschikt voor. Je kan de foam rol bijvoorbeeld onder je voeten leggen als je wat opdruk (push up) oefeningen wil gaan doen. Echt een hele uitdaging want door gebruik van de rol moet je tijdens de oefening ook nog eens proberen om niet om te vallen. Het is dan echt een stuk moeilijker om je evenwicht goed te bewaren of om in balans te blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.