Tuinhuisje met overkapping

Tuinhuisje met overkapping

Tuinhuisje

Terwijl ik over de site van Wigink scrolde kwam ik de “tuinhuis met overkapping in landelijke sfeer” tegen. Ik was eigenlijk onmiddellijk geïntrigeerd door de sfeervolle uitstraling die het tuinhuis had en wilde hier wel graag een review over schrijven!

Waarom zou je een tuinhuis willen hebben?

De eerste reden die voor mij naar boven kwam was het idee van een zonnige zomer dag en familie en/of vrienden over de vloer. Je kan bijvoorbeeld lekkere loungebanken of stoelen plaatsen waar je na een lange dag werken helemaal tot rust kan komen. In het tuinhuis kan je dan alle broodnodige faciliteiten plaatsen zoals elektriciteit, stromend water en afvoer. Behalve deze essentiële zaken kan je er ook zaken als een koelkast, hot-tub, televisie of kacheltje plaatsen. Super lekker om helemaal tot rust te komen!

Zoals ook in de omschrijving omschreven staat, kan Richard Wigink Holten werkelijk alles op eigen ontwerp maken. Zo kan een tuinhuis functioneren als een schuur waarin je spullen in bergt maar ook als een tweede woonkamer. Je kan er in de zomer tot in de late uurtjes zitten onder het genot van een drankje maar je kan er ook in de winters de fietsen stallen. Ook kan het tuinhuis functioneren als een speelhuis voor de kinderen. Op die manier hebben de kinderen een eigen plek in het huis waar ze zich heerlijk kunnen uitleven. Zo kan je de kinderen stiekem toch nog een beetje in de gaten houden maar kunnen ze ook ongestoord hun eigen gang gaan. Naast dat het tuinhuis als een waar kinderparadijs kan functioneren kan het ook een gastenverblijf worden. Zo kan het natuurlijk het geval zijn dat je geen vrije kamer meer in je woning hebt. Op deze manier kun je je gasten toch een plek bieden om te blijven slapen mocht dit nodig zijn.
Multifunctioneel is zo’n tuinhuis dan zeker!

Wat voor materiaal wordt er gebruikt voor het tuinhuis?

Voor deze tuinhuizen worden de materialen inlands eiken, douglas of lariks gebruikt. Persoonlijk vind ik het hout een prachtige afwerking hebben. Door het feit dat het hout over de jaren “vergrijst”, oftewel natuurlijk verouderd, krijgt het een natuurlijke uitstraling. Het vertoont karakteristieke droogtescheuren van de oude balken waardoor het tuinhuis verdwijnt in de omgeving. Ook de pen-en-gatverbindingen die deze vakmannen gebruiken geven het huis een mooie ouderwetse look. Hierdoor voel je je gelijk thuis wanneer je het tuinhuis ziet.
Niet alleen is het materiaal mooi warm maar het geeft ook een prachtige uitstraling. Naast dat het dus prachtig is om te zien kan het ook gemaakt worden van gewaterd hout. Dit betekent dat het hout bestendig wordt gemaakt tegen houtworm en boktor. Zo verleng je de levensduur van het tuinhuis en heb je er langer plezier van!

Behalve dat het idee van het tuinhuis me zeker bevalt, is het nog een fijner idee om het te laten bouwen door de deskundigen van Wigink. Zo hebben ze al meer dan 20 jaar ervaring in bosbouw en zijn ze gespecialiseerd in authentieke landelijke eiken producten. Ze weten dus zeker wat ze aan het doen zijn en daardoor zou ik het project zeker uit handen kunnen geven aan dit bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.