Huis verkopen? Check deze tips

Huis verkopen? Check deze tips

Woning verkoop tips

Ben je van plan om je woning te verkopen? Een goed idee, zeker als je de juiste maatregelen treft! Op die manier kan je méér financieel voordeel uit de verkoop halen, en dat is natuurlijk de bedoeling. Maar hoe doe je dat nu, je huis verkopen? Hoewel het hele proces te véél is om snel op te noemen, kunnen enkele handige tips je wel helpen om het goed te doen. Hieronder lees je meer!

De beste tips voor het verkopen van je huis

Je hebt een nieuw huis op het oog en je wil écht verhuizen. Spannend, dat wel – maar allereerst moet je natuurlijk je huidige woning kunnen verkopen. Met de volgende tips maak je daar het beste van!

  1. Schakel een makelaar in

Als er iemand is die je kan helpen om méér uit de verkoop van je woning te halen, dan is het wel een makelaar. Deze specialist houdt zich bezig met het analyseren van je woning zodat er een goede prijs voor kan worden opgemaakt. Op basis van de staat van het huis, het bouwjaar, de aanwezige voorzieningen, de oppervlakte, ligging en nog veel maar factoren wordt een schatting gemaakt van de verkoopprijs. Zo weet je precies wat je kan verwachten van de verkoop!

Daarbij gaat een makelaar ook actief op zoek naar potentiële kopers. De huizenmarkt tegenwoordig is erg uitgebreid en groot en het is dan ook belangrijk om het juiste soort kopers aan te spreken. Op basis van budget en persoonlijke voorkeuren zoekt een makelaar mogelijke geïnteresseerden. En dat verhoogt natuurlijk de kans dat je woning snel wordt verkocht!

  1. Je huis renoveren

Hoewel je misschien je woning zo snel mogelijk wil verkopen, kan het toch geen kwaad om even stil te staan bij wat je nog allemaal kunt verbeteren. Als je woning op bepaalde vlakken verouderd of in slechte staat is, doe je er beter aan eerst renovatiewerken te doen. Van verouderde waterleidingen tot een fornuis dat niet goed meer werkt en een tuin die er als een jungle uitziet, het zijn allemaal factoren die een invloed zullen hebben op de verkoopprijs die je krijgt. Doe je de meeste renovatiewerken zelf, dan bespaar je kosten – en voeg je waarde toe aan je woning!

Het is altijd mogelijk om een expert in te schakelen voor dergelijke werken. Een loodgieter voor leidingen, vloerlegger voor een nieuw parket of een elektricien voor het verbeteren van de elektrische voorzieningen, allemaal bieden ze een meerwaarde. Het resultaat is dat je zeker bent dat je woning perfect in orde is – en je deze dus ook sneller zult verkopen!

  1. Ruim je woning op

Zodra de grote werken en renovaties achter de rug zijn, kan je je huis ook beter presenteren op de market door grote schoonmaak te houden. Hoewel de waarde van je woning hierdoor op zich niet zal stijgen, kan het wel helpen voor een goede eerste indruk. Een stoffige zolder, een kelder die overloopt van oude spullen en een woonkamer die dringend aan een schoonmaakbeurt toe is – als je dergelijke problemen oplost, ziet je te koop gestelde huis er meteen een stuk beter uit.

Een groot voordeel van deze aanpak is dat het helemaal niets kost. Als je met het gezin, partner of een aantal vrienden samenwerkt, kan je heel wat gedaan krijgen in een korte tijd. Het is een goed idee om deze taken te doen zodra je het huis te koop stelt, zodat je ook mooie foto’s kunt nemen en je woning een goede indruk maakt!

  1. Vergeet papierwerk en vermeldingen niet

Ten slotte is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan bepaalde administratieve zaken, zoals de EPC-waarde (die info geeft over de energieprestatie van de woning) en een elektrisch keuringsattest. Ook zijn soms bepaalde stedenbouwkundige attesten nodig om de verkoop legaal te maken, naast een aantal andere vergunningen. Dit zijn zaken waar een makelaar of een gespecialiseerd kantoor je zeker mee kan helpen, zodat je helemaal in orde bent en de verkoop vlot verloopt.

Klaar om je woning te verkopen? Gebruik dan de bovenstaande tips om het goed te doen – en voor je het weet haal je méér financieel voordelen uit de verkoop van je woning dan je had durven denken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.