Alleen nog pakken van Caruso

Alleen nog pakken van Caruso

Caruso pak

Omdat ik nu al twee pakken van Caruso heb gekocht, hoef ik bij speciale gelegenheden niet meer na te denken wat ik aan zal doen. Bovendien krijg ik altijd complimenten! De pakken van Caruso zijn gemaakt van zeer hoogwaardige materialen, hebben die typisch Italiaanse snit en stralen luxe en kwaliteit uit. Zodra ik het pak aantrek voel ik me zelfverzekerd en modebewust, ondanks dat ik eigenlijk geen enkele modetrend volg. Zelf vind ik de pakken op z’n mooist met een eenvoudig wit overhemd eronder. Voor de meer casual look draag ik mijn eerste Caruso pak echter ook regelmatig met een zwart of wit t-shirt en zelfs met sneakers. Het is moeilijk uit te leggen maar de pakken zijn stijlvol op een gemakkelijke en haast nonchalante manier. Hierdoor voel je je volledig jezelf in een pak van Caruso, echter wel de meest sexy versie van jezelf.

Toen ik Pauw Mannen (aan het Gelderlandplein) binnen stapte had ik nog nooit van het merk Caruso gehoord. Ik gaf aan op zoek te zijn naar een beetje een macho pak waarin je jezelf niet al te serieus hoeft te nemen. Ik houd niet van dat opgeprikte gevoel. Comfort en speelsheid is voor mij heel belangrijk. Ik dacht aan Italiaanse Maffia meets George Clooney zoals in de bekende Nespresso commercials. Gelukkig dacht de winkelmedewerker niet dat ik gek was maar knikte hij begripvol en hees me in mijn eerste Caruso jasje. Dit jasje was donkerblauw en op het eerste oog niet wat ik zocht maar de pasvorm was zo perfect dat ik bijna alle Caruso jasjes in de winkel heb gepast. Uiteindelijk heb ik een subtiel donkergrijs jasje gekocht met bijpassende pantalon. Dit pak draag ik nog altijd heel erg veel. Het is stijlvol en geschikt voor een etentje met zakenpartners maar het is ook luchtig genoeg voor een bruiloft overdag.

Omdat ik mijn andere jasjes en pakken minder graag droeg dan het grijze Caruso pak, kreeg ik de behoefte om ook nog een zwart pak aan te schaffen. Ik vind een zwart pak tijdlozer en dan valt het bovendien niet zo op dat ik altijd hetzelfde pak draag. Na voor de vierde keer te horen ‘wat staat dat pak jou toch altijd goed’, vond ik het definitief tijd voor een extra Caruso pak. Dit keer ben ik naar Oger aan de P.C. Hooftstraat gegaan. Ik heb gekozen voor een klassieke zwarte smoking met een satijnen afwerking. Het is zeker geen alledaags pak, daarvoor heb ik de donkergrijze, maar wel een pak dat ik nog jaren met veel plezier zal dragen met kerstdiners en andere feestelijke bijeenkomsten.

Persoonlijk ben ik heel tevreden dat ik de pakken van Caruso heb ontdekt. Het vakmanschap van Caruso is uitzonderlijk. Oprichter Rafaelle Caruso mag heel trots zijn dat er geen concessies worden gedaan als het aankomt op kwaliteit. Daarnaast zijn de pakken niet gebonden aan een leeftijd en blijven ze erg mooi, ook na veel dragen. Ik overweeg daarom om ook nog een blauwe variant aan te schaffen, ik weet dat ik er jaren mee kan doen en zal hem zeker veel dragen. Mijn enige twijfel komt omdat ik nog een relatief nieuw blauw pak heb dat eigenlijk best goed staat maar zoveel minder lekker meebeweegt en erg warm is. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het me kan permitteren om deze pakken te kopen. Toch zou ik ook iemand die minder te besteden heeft aanbevelen om even door te sparen en voor Caruso pak te kiezen. Liever een goed pak dat je graag draagt dan settelen voor een pak waarin je je minder mannelijk en comfortabel voelt. De pakken van Caruso stralen een soort vanzelfsprekend succes uit en ik ben er van overtuigd dat je dat dan ook aantrekt, letterlijk en figuurlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.