Crosstrainer voor de ultieme training

Crosstrainer voor de ultieme training

Crosstrainer

De crosstrainer is het ultieme fitnessapparaat. Dankzij de geleidelijke beweging van de armen en benen, is de kans op blessures nihil. Tijdens trainen met de crosstrainer verbruik je veel calorieƫn met afvallen als gevolg. Tegelijkertijd krijg je meer kracht en conditie. Lees in dit artikel over trainen met de crosstrainer, en welke modellen crosstrainers er in de handel te verkrijgen zijn.

Gezonder dan hardlopen

Veel mensen proberen zichzelf in conditie en op gewicht te houden door te lopen. In het begin gaat het goed, maar door de tijd krijgt het lichaam de rekening. Bij hardlopen moet je landen, en dan komt vier keer het lichaamsgewicht op de enkel. Dit gaat door naar de knie en heup. Ook zijn die schokken een slijtageslag voor de onderrug. De altijd zo fitte atleet loopt na een tijdje af en aan bij de fysiotherapie en verschillende artsen. Helemaal funest is proberen af te vallen met hardlopen. Het lichaam heeft het al zo zwaar om het teveel aan lichaamsgewicht te dragen, als dan ook nog die schokken erbij komen leidt dat snel tot artrose en andere slijtage. Vergeet dus hardlopen, zorg dat het lichaam geen schokken krijgt. Tijdens het trainen op een crosstrainer krijgt het lichaam geen schokken, dus het lichaam verslijt niet op een crosstrainer, de training gezonder dan hardlopen.

In de fitness of thuis trainen

Een crosstrainer is iets wat je moet ervaren om te weten wat het is. Pas na een training, of meerdere trainingen, weet je hoe ideaal die zijn. Omdat er veel verschillende modellen zijn met enorme prijsverschillen, is het moeilijk de juiste te kiezen als je het product niet kent. Misschien is er wel een fitness in de buurt waar je kan proberen? Het zal je opvallen dat het weinig instructies vraagt, het is een hele logische en natuurlijke beweging. Na een bezoek of meerder bezoeken aan de fitness is het ideaal om een crosstrainer thuis te hebben. Je weet dan wat je wil hebben, en je kan dan op ieder moment trainen.

Welk model crosstrainer

Online zijn crosstrainers te bekijken. De prijzen variĆ«ren van honderd tot duizenden euro’s waaruit je kan concluderen dat de verschillen ook groot moeten zijn. Om te filteren kun je het beste naar de modellen tot duizend euro kijken. Deze zijn geschikt voor thuisgebruik wat hooguit een uurtje per dag zal zijn. Degelijkere en duurdere crosstrainers, worden meer bij toerbeurt gebruikt in een professionele fitness. Over het algemeen kun je stellen dat een crosstrainer compleet is. Het heeft een timer, calorieteller, vaak een hartslagmeter. De weerstand is te regelen, en soms heeft de crosstrainer trainingsprogramma’s. Er zijn luxe exemplaren, deze kunnen via Bluetooth linken aan je tablet of laptop. Zo kun je de progressie bijhouden, maar ook virtueel een route afleggen op de crosstrainer. Je moet dan denken aan het laatste stukje van een Tour de France etappe. Dit heeft wel z’n prijs. De luxere crosstrainers met Bluetooth zijn lastig te vinden voor minder dan duizend euro.

De trainingsdoelen

Met een crosstrainer zijn verschillende doelen te halen. De meest voorkomende is afvallen door vet te verbranden. De crosstrainer is daar uitermate voor geschikt. Er zijn verschillende methoden, en een effectieve is via hartslag. Cardio heeft zich bewezen en het instellen en uitrekenen gaat makkelijk. Je begint met je maximale hartslag te berekenen door je leeftijd van 220 af te trekken. Stel je bent 40 jaar oud, dan is de maximale hartslag 220 – 40 = 180 slagen per minuut. Om vet te verbranden train je op 70% van de maximale hartslag. De veertigjarige stapt op de crosstrainer; voert de hartslag op tot ongeveer 126 slagen per minuut, en tracht dit lang aan te houden. Cardio voor meer conditie gaat meestal op 80% van de maximale hartslag, ook al zijn er verschillende systemen. Bijvoorbeeld interval, de sporter doet het rustig aan en ineens voert diegene de hartslag op tot 90% om het daarna weer rustig aan te doen. De training is dan, hoe vaak kan de sporter doorhalen naar 90%? Welke training ook je voorkeur heeft, je krijgt een goede conditie. Met een crosstrainer kun je bereiken wat je wil, en dit vanwege de vele trainingsmogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.